2014-12-11
食饭唔一定食得好, 有时候食啲基本野、或者越细致嘅野, 先知道𠮶间餐厅系咩质素~~星期六晚约左个好姊妹食晚饭, 入到去, 见到枱枱都系摆满啲牛扒、意大利饭, 睇到固然好食, 闻到固然香, 但系我都系想试下呢间餐厅嘅甜品, 所以就叫左芝士蛋糕兼且叫左杯野饮。首先讲下个cake, 见到个餐牌系写住系用有机食材黎做, 咁就更加想即刻试下系点。我同朋友影下相, 倾下计, 件蛋糕就好快黎到 -- 件蛋糕个摆设好特别, 如果Gordon Ramsey见到一定会赞摆得好典雅, 有酒店级嘅感觉! 卖相好好, 而味道方面, 虽然我食唔出有机食材同平时啲食材有咩分别><, 但系整体嘅味道系唔错嘅, 因为唔少生果作伴碟, 又唔系有忌廉舖满晒件蛋糕上面, 食落唔会太腻, 几啱我嘅口味!至于呢杯野饮, 本来我就无谂住叫嘅, 但系我见隔离枱饮紧呢杯野, 见到又几靓几吸引, 所以我决定都要番杯。呢杯叫做野莓士多啤利雪芭, 听个名都知够晒健康。饮落去少少酸, 不过隐约都食到啲果肉, 证明佢系用真正嘅生果即叫即做, 而唔系啲加工物料。一杯果味浓郁嘅雪芭加上一件几好精致嘅cake, 份量虽然好似唔系好多咁
至于呢杯野饮, 本来我就无谂住叫嘅, 但系我见隔离枱饮紧呢杯野, 见到又几靓几吸引, 所以我决定都要番杯。呢杯叫做野莓士多啤利雪芭, 听个名都知够晒健康。饮落去少少酸, 不过隐约都食到啲果肉, 证明佢系用真正嘅生果即叫即做, 而唔系啲加工物料。一杯果味浓郁嘅雪芭加上一件几好精致嘅cake, 份量虽然好似唔系好多咁, 但系啱晒我想食得健康啲宗旨, 亦达到我当初嘅目的, 就系从看似简单嘅甜品, 得知间餐厅嘅质素去到边, 而我今次得到嘅答案系, 呢间餐厅绝对系我今年食过咁多过餐厅最好食之一。