餐厅: 美心Food2 (德福廣場1期)
资讯:

今日心血来潮,决定去试下呢间Food2既菜。讲真,我对啲炸鱼柳拼鸡扒早餐都有啲expectation,点知真系惊喜到我!炸鱼柳外皮炸得啱啱好,唔会油腻,脆卜卜嘅声音真系太过瘾😍;至于鸡扒,肉质嫩滑,入口即溶。茄汁豆同多士,都系standard款,但与热腾腾既饮品一齐享用,真系几满足。晚餐就拣咗玫瑰油鸡叉烧饭。叉烧肉味甜美,肉嘅边缘略带焦香,啖啖肉感十足;鸡肉就保持咗鲜嫩,淋上𠮶层玫瑰油,香得嚟唔覆,非常惹味👍。饭粒分明,完全配合到主菜嘅风味。仲有个英式早餐,讲起只蓄茄真系好出彩,新鲜又味美,太阳蛋虽然微微老,但仍溏心,同多士来个完美match。厚切嘅麦包多士,正宗健康feel。佢哋只bacon和白肉肠,脂香四溢,系早晨增加一点点正能量👅。饱餐一顿,开启充满活力嘅一天。