2024-06-01
位于尖沙咀既The Captain’s House主打来自美国的海鲜,卖点是以蒸煮方法烹调的海鲜拼盘小食拼盘有意式腌渍吞拿鱼、路易斯安娜式蟹饼、夏威夷风炉烤鸡翼、焗意大利肠芝士条当中我最欣赏嘅系炸蟹饼 , 虽然细细块 , 但系啖啖都系蟹肉烤鸡翼系单骨 , 方便易食 , 仲好惹味㖭吞拿鱼食落去几新鲜龙虾汤非常creamy香浓 , 仲有送上香草包配搭肉酱阔条面劲多芝士, 食落好香 , 肉酱汁调得刚刚好, 蕃茄味浓但唔会太酸招牌海鲜袋分别有3、5、8款海鲜或者全包宴mega combo我地拣左5款海鲜餐, 拣左蚬 , 虾 , 鲍鱼仔 , 扇贝同埋小墨鱼仔酱汁拣左signature卡疆蒜蓉汁店员会喺你面前拎住个大袋shake shake, 又有手套围裙仔俾我地, 几贴心海鲜包内除了海鲜之外,还有粟米、香肠和薯仔鲍鱼软硬适中,蚬肉鲜甜好味,海虾爽口弹牙,配合蒜蓉辣汁就非常美味。Simple Kids 有益力多、蝶豆花、柠檬梳打等等 , 渐变层卖相好靓 , 酸酸甜甜几开胃解腻Choco-Nana 超大杯奶昔幼滑细腻,奶香中带阵阵香蕉味,朱古力味香浓,绵密的忌廉上更有多片香蕉
烤鸡翼系单骨 , 方便易食 , 仲好惹味㖭
吞拿鱼食落去几新鲜
龙虾汤非常creamy香浓 , 仲有送上香草包配搭
肉酱阔条面
招牌海鲜袋
分别有3、5、8款海鲜或者全包宴mega combo
酱汁拣左signature卡疆蒜蓉汁
海鲜包内除了海鲜之外,还有粟米、香肠和薯仔
Choco-Nana