2024-01-24 117 浏览
今次讲述我喺呢间铁板烧店嘅体验,开始先来个八爪鱼沙律,色泽吸引,食落鲜甜爽口,正!紧接金鲷鱼出场,炸到金黄嘅鱼皮香脆得黎,肉质鲜嫩多汁,南瓜酱汁蜜甜香滑,食晒都唔觉得嗌,系食肉兽都会爱上嘅好滋味🐟。讲到牛油蒜虾,真系唔错架,喺强烈牛油香气中透出蒜香,咬落去鲜甜弹牙,正!鲍鱼也是同样做法,入口即化,牛油味浓而不腻。来到牛肉卷葱,牛肉薄片火侯啱哂,味道协调,葱香四溢。饭盒组合落场,炒饭质素就普通,其他都好正,只系姜味有少少抢镜。牙菜就意外地好食,清甜爽口,颠覆咗我对牙菜嘅看法。餐尾选择咗柚子雪糕同咖啡,两者都表现唔错,柚子雪糕开胃解腻,咖啡香浓顺滑,令人喺欢快嘅气氛中完美收尾😊。