2008-08-19
今日猪爸爸唔得闲, 我就决定同猪妈妈铜锣湾系寿司, 猪妈妈又唔等得, 最后食呢间板长, 贪佢唔驶等位入去之前拿左飞, 竟然见到个经理系度教 d 下属 : 佢地拿飞你唔驶话佢听系卡位定bar 台嫁, 我心谂: 唔系下化, 平时食寿司都一定会讲声ga wor, 我就即刻同佢讲我地剩系坐卡位入到去叫左4 x 三文鱼寿司2 x 三文鱼子军舰2 x 三文鱼子筋2 x 火灸三文鱼2 x 火灸帆立贝2 x 北寄贝寿司1 x 虾膏虾肉1 x 虾板压2 x 软壳蟹卷食物质素唔讲住.. 讲左服务态度先..入去用寿司纸落左单, 落完去左个厕所. 个厕所劲远, 出左个商场先去到.. 仲搅到我荡失路..一番到去 醒起板前 d 寿司一向都有 wasabi ga wor.. 即刻叫佢转冇, 点知佢问都未问就同我讲: 冇ga wor, 师傅整左就冇得转ga la我心谂, 个时你又未上d 野食.. 问都唔问就同我讲冇? 之后佢去左问, 再揾左另一位同事番黎同我讲 : 冇得转ga.. 整左我即刻反应话: 下咁我地食左wasabi 会敏感, 咁点? 之后猪妈妈话: 算啦不如要左佢, 我个时就话: 你比我都冇用.. 我地根本
入到去叫左
2 x 北寄贝寿司
1 x 虾膏虾肉
1 x 虾板压
2 x 软壳蟹卷
食物质素唔讲住.. 讲左服务态度先..
我心谂, 个时你又未上d 野食.. 问都唔问就同我讲冇?
我即刻反应话: 下咁我地食左wasabi 会敏感, 咁点?
之后猪妈妈话: 算啦不如要左佢, 我个时就话: 你比我都冇用.. 我地根本都唔食wasabi
结果佢地黑口黑面就换左比我地..
我个时系谂: 我叫个d 都系三文鱼个d 大路货.. 而且间铺咁多人.. 应该都好多人叫三文鱼个d.. 如果我食左一啖话有wasabi 唔要要退钱就系我衰者... 但我只系去个tiolet 番黎你就同我讲冇得转.. 仲由头到尾都冇人同我提过佢系有wasabi, 只系系张垫台纸度劲细只字劲浅色咁写有wasabi.. 落单个张纸又冇得tick 唔要wasabi.. 乜而家真系咁多人钟意食wasabi 咩? 仲打算迫我地要d 我地唔食既野.. 态度又劲差又黑口黑面.. 咁好唔掂者 d 服务..
到 d 食物质素..
d 饭系热既.. 系热唔系暖.. 又冇醋味.. 好似岩岩系饭煲拎出黎咁
三文鱼全部有筋..
三文鱼子算唔错.. 粒粒都好通透
火灸帆立贝几鲜甜
三文鱼子筋唔同板前个 d, 板前系配炸饭, 佢只系配普通饭
软壳蟹卷 d 软壳蟹 少到冇咁, 猪妈妈话直程系唔好食..
越食越冇引, 越食越唔gur
结果剩系叫左 1 round 完全唔饱就走左..
我宁愿番屋企食公仔面都唔食佢呀
除左装修唔错之外, 我谂唔到咩原因要比咁贵去食d 难食野仲要受气
呢间, 一次就够啦