2021-01-02
呢排因为(想🤫)减肥, 所以都少食甜嘢. 但今日经过呢间Gelato, 行近啲睇, 有个牌写住”无脂肪无糖”, 咁我又有少少兴趣想试下. 雪糕姐姐推介我食榴连同椰子, 所以我同朋友分别叫咗两个Double, 一杯椰子+Passionfruit, 另外一杯就榴连+Dark Chocolate. .为食嘅我当然就四只味都试哂啦😎个人喜好为 椰子 > Passionfruit > Dark Chocolate > 榴连. .店员唔知系咪知我心谂乜, 俾劲大球椰子过我, 搞到我可以大啖大啖咁放入口食, 甜度适中, 每一啖都好重椰香味好似饮珍多冰咁😋 而个Passionfruit甜味都几重同有好多核, 感觉好似食紧生果咁😂 .Dark Chocolate可以再苦少少, 但感觉比头先两球solid, 几重手😅 另外因为我本身唔系几好榴连, 所以我留到最后先食. 榴连味唔会好重, 所以我相信就算唔系好钟意食榴连嘅人都可以一试, 信我😉.睇返介绍, 佢哋所有gelato嘅甜味都系嚟自一种叫Splenda嘅物体. Splenda得到美国FDA认证, 系一种从糖入面提取嘅无糖无碳
睇返介绍, 佢哋所有gelato嘅甜味都系嚟自一种叫Splenda嘅物体. Splenda得到美国FDA认证, 系一种从糖入面提取嘅无糖无碳水化合物嘅天然甜味. 糖尿病,高血糖嘅人都食得👍🏻 睇嚟下次再经过我可以买返盒椰子味+Passionfruit家庭装($268)返去试下😎