2018-02-04 654 浏览
话说今日同左一个中学同学去沙田参观文化博物馆 去睇呢个pixar动画嘅展览 咁由于我哋好少去沙田 所以今日临走之前就去咗沙田新城市广场嘅citysuper 买车轮饼食 我个中学同学话佢以前读中大嘅时候成日都嚟食 话想黎回味下 咁当然我都想试吓啦其实呢间 chacha 我之前都有食过但系唔系沙田嘅 而且当时我系食佢嘅绿茶雪糕 对呢一间铺头印象都好好架 因为真系好好食 但系今次我拣嘅车轮饼就令我有啲失望我今次叫咗抹茶番茄蘑菇芝士 可能因为我太贪心拣咗呢个最多料嘅饼 但最后出嚟个味道冇乜抹茶味 里面又唔多料 最重要嘅系佢冻左有啲硬 一啲都唔松软 我觉得好可能系因为呢一款冇乜人拣 所以佢冇乜新鲜整食落得啲芝士味同埋一啖番茄同埋小小蘑菇 下次食车轮饼都系拣返吉士同甜嘅配料算数!

我今次叫咗抹茶番茄蘑菇芝士
外卖自取