2023-06-03
夜晚黄金时段唔使等位都能够即时安排入座,即刻开餐~但唔使排队又唔代表食物质素唔好,只系因为呢个场地方够晒大!两小时烧肉x火锅双重放题成人收费最平$138一位,周末晚黄金时段都系$248,环境几企理,座位够宽敞,现场所见卫生状况唔差,加埋过百款食物饮品选择,性价比非常高!首先讲下饮品,基本罐装汽水,果汁茶酒都有供应,而且有个暖柜提供热饮,雪柜旁仲有室温饮品,相当贴心。更正既系有个自助花茶区,仲有埋功效同配搭建议,正!我冲左杯蒲公英,甜叶菊,红枣,玫瑰,山楂,好清甜,好饮!饮品选择都咁多,食物当然更多!沙律,冷盘,辣炒热盘,刺身,寿司,炸物之外,仲有放题比较少见既蒸点心!虾饺烧卖真系要趁热食,辣炒蚬同辣东风螺几惹味,刺身除左三文鱼,虎虾,带子等,仲有大大只赤虾,鲜甜爽口!正呀!讲左咁耐,餐厅主打其实系烧烤加火锅,食物区有成七十款海鲜,肉类,丸类及蔬菜等,唔少本身已经腌过调味好,直接烧完唔使再点酱都够好味。我推介羊架,香草鱼柳,韩酱豚肉,麻辣鸡扒。以往韩烧成日要换铁板,但呢度响铁板上铺左张纸,连烧多春鱼都唔会痴底!只系有汁既腌肉令张纸变黑,所以烧左2个钟都只系换过一次纸!至于火锅,三款汤底,
至于火锅,三款汤底,个煲仲可以拣鸳鸯锅,再次感受到餐厅在安排上的细心。
甜品部分有糕点,布甸,软雪糕以及雪条等等好多选择!今期款蜜糖牛奶味雪糕好特别,不过唔太合我口味,众多甜品中,我最爱始唔识始终系朱古力雪糕批!