2023-11-20
-「跟我来一次忘却烦忧的🐻美味盛宴」平日成日去日本食嘢,今次朋友喺香港揾咗一间出色嘅日本料理。🪭🎎🎏装修方面花了心思,走日系风格,门口都有枫叶🍁树,等你置身于日本一样。🐙🐚海鲜渍物拼盘 $168(碳煮鲍鱼,东风螺,芥辣八爪鱼,𩽾𩾌鱼肝)呢个拼盘配搭酒精🥂🥃一流。鲍鱼 - 弹牙够新鲜八爪鱼- 配搭青瓜丝,芥辣味唔会掩盖鲜味,八爪鱼有口感但又唔会太烟靭咬唔到。𩽾𩾌鱼肝- 配合柠檬和底层酸汁中和鱼腥,但对于我嚟讲唔会过腥,我食晒。东风螺- 微辣超惹味。🐃A5宫崎和牛他他 $238中间有蛋同埋洋葱,和牛超级肥美,外皮微微煮熟,入面微粉红色,有质素嘅牛肉稍微用黑椒同埋盐调味已经足够。🍚A5和牛石锅饭 $268呢个摆盘真系好靓,有葱花木鱼摆喺侧边,员工亦都问使唔使帮手搅拌,呢个饭使用超肥美和牛,食落去有饭焦,和牛配饭,呢个配搭冇得输。最令我惊喜嘅系今晚主角✨✨🐻之降临豆乳猪骨锅 $338 (M7澳洲和牛珍宝杂锦盘)汤底嘅豆乳好清香,放料之前都饮咗好多汤。M7 澳洲和牛,虽然冇日本和牛咁肥,但系牛肉味比较浓郁。配料方面,豆腐够嫩滑,蔬菜吸收咗豆乳汤嘅精华,yummy。d(d'∀')饮品 🍹红火龙佛手
「跟我来一次忘却烦忧的🐻美味盛宴」
🐙🐚海鲜渍物拼盘 $168
(碳煮鲍鱼,东风螺,芥辣八爪鱼,𩽾𩾌鱼肝)
呢个拼盘配搭酒精🥂🥃一流。
鲍鱼 - 弹牙够新鲜
东风螺- 微辣超惹味。
🐃A5宫崎和牛他他 $238
🍚A5和牛石锅饭 $268
最令我惊喜嘅系今晚主角
✨✨🐻之降临豆乳猪骨锅 $338
(M7澳洲和牛珍宝杂锦盘)
汤底嘅豆乳好清香,放料之前都饮咗好多汤。
d(d'∀')
饮品
🍹红火龙佛手柑熊茶 / 🍹蓝蝶花佛手柑熊茶
🐻🐻冰太可爱,底层系甜甜蜜柑果汁,上面系花茶,混合一齐可以中和底层嘅甜,整体甜甜酸酸好开胃。
推荐指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
依家做紧拆扣,所以CP值提升咗好多,整体和牛质素都高,另外熊啤啤真系打卡一流,好可爱,如果节日庆祝氹女仔一流!