2019-03-02
终于同朋友试到大陆好出名嘅海底捞,虽然系大陆都食过几次,今次开到嚟香港梗系要试试啲食物、 (尤其系啲服务)系咪同大陆一样啊铜锣湾海底捞位于利舞台 上到去见到嘅门面等候区亦都好阔落员工服务都真系好好 同大陆不相伯仲 个个都面带亲切嘅笑容 好似真系同我好frd咁未有枱可以系等候区食下小食 又有生果 饮品都任饮~门口旁边仲有免费整甲虽然只系单色soft gel但绝对唔系hea整 仲会帮你修一修死皮美甲 我就拣咗只低调得嚟 效果好掂嘅色大人可以整甲之外,仲有个儿童区架带小朋友嚟食野都无问题有员工姐姐驻场睇住各位小朋友架家长可以放心系里面食酱料区同大陆食一样 各张枱都有位员工跟 入座有热毛巾抹手~长头发嘅女仔仲有条橡根提供俾你扎起把头发其实可以见到,座位都好阔落 地方好大上菜啦!今次因为朋友唔食得辣,我又都几钟意食辣,所以我地就拣咗四宫格,有蕃茄、清油麻辣汤底,另有两格系清水,咁样仲平双拼汤底$70添啊fit到两个人嘅口味又可以试多啲汤底 正啊btw麻辣汤底真系一流,啱晒无辣不欢嘅朋友仔!!!今次同朋友两个人,全部都系半份半份咁叫可以食多啲唔同嘅野食,又唔洗做大嘥鬼~服务真系唔话得,又剥虾又帮手
虽然系大陆都食过几次,
今次开到嚟香港梗系要试试啲食物、
(尤其系啲服务)系咪同大陆一样啊
铜锣湾海底捞位于利舞台 上到去见到嘅门面
等候区亦都好阔落
员工服务都真系好好 同大陆不相伯仲
个个都面带亲切嘅笑容 好似真系同我好frd咁
未有枱可以系等候区食下小食 又有生果 饮品都任饮~
门口旁边仲有免费整甲
虽然只系单色soft gel但绝对唔系hea整
仲会帮你修一修死皮美甲
我就拣咗只低调得嚟 效果好掂嘅色
大人可以整甲之外,仲有个儿童区架
带小朋友嚟食野都无问题
有员工姐姐驻场睇住各位小朋友架家长可以放心系里面食
酱料区
同大陆食一样 各张枱都有位员工跟 入座有热毛巾抹手~
长头发嘅女仔仲有条橡根提供俾你扎起把头发
其实可以见到,座位都好阔落 地方好大
上菜啦!
btw麻辣汤底真系一流,
啱晒无辣不欢嘅朋友仔!!!
今次同朋友两个人,全部都系半份半份咁叫
可以食多啲唔同嘅野食,又唔洗做大嘥鬼~
服务真系唔话得,又剥虾又帮手渌野 基本上系等食
最期待嘅画面出现了
又有表演睇 又咁好服侍 又周到嘅一站式服务 真系得海底捞先有
最后嘅重点!好重要~
食完一啲边炉味都冇!!!
原来系因为炉底有个抽气系统,会吸晒啲油烟味架~