2021-11-27 1016 浏览
虽然系新开张,但我相信观塘住/返工的朋友绝对有听过呢间餐厅,最近好多人讨论,亦被喻为观塘最靓打卡cafe之一!愿闻其详🤣今日就一试到底!🔺喇沙海鲜意大利饭饭粒分明,偏硬的,不过喇沙味嘅饭都系麻麻地吸引,唔够重味,衬汤面会match啲😂蟹肉都落得有啲少…CP值偏低🔺黑椒猪扒伴薯蓉猪扒煮得刚刚好,唔会太熟,锁水份之余厚薄适中。不过个咖喱汁就有啲似咖喱砖沟出嚟嘅咁,而且肉味唔够,整体而言算中等🔺羊架一份有三件,份量算几足,呢个肉味绝对出过个猪扒😂 同埋配埋个青草汁几好食,不过要178蚊感觉配埋野饮先合理,观塘食中环价钱lol🔺焙茶芝士蛋糕🍰焙茶味好浓烈,不过就零芝士味,食落口的质感似慕丝咁一pat pat,同我想像的有啲出入🥲不过钟意茶味甜品的都可以一试的🔺提拉米苏疏乎厘够晒邪恶!而且上碟嘅时候系非常动L(动感十足),食落真系好似食紧甜甜的空气咁😆不过始终提拉米苏我prefer带点酒味的,呢度有少少扣分🤏其实外观睇落第一眼真系几靓,但系望真就会发觉啲设计好一般,纯粹将出边觉得靓嘅嘢全部凑合埋一齐,但系一边墙系波希米亚风格,另一边居然系竹林,在另一面系罗马式拼砖😅除咗出边𠮶四个打卡坐位,都真系

🔺喇沙海鲜意大利饭

🔺黑椒猪扒伴薯蓉

🔺焙茶芝士蛋糕🍰

🔺提拉米苏疏乎厘

其实外观睇落第一眼真系几靓,但系望真就会发觉啲设计好一般,纯粹将出边觉得靓嘅嘢全部凑合埋一齐,但系一边墙系波希米亚风格,另一边居然系竹林,在另一面系罗马式拼砖😅除咗出边𠮶四个打卡坐位,都真系冇乜值得影,加上价钱偏贵,应该都唔会再有下次ha