之前特登去港岛区试低调高手,𠮶次食都觉得好好食,但始终太远好少机会去。劲开心佢上年开咗入嚟将军澳,就系 uny 入面。每次入到去超市买嘢一闻到低调高手啲鸡蛋仔味真系本身冇谂住嗌都一定买返底。其实真系唔明点解都系鸡蛋仔同夹饼,但系可以整到咁大分别,佢哋个鸡蛋仔个屁真系好脆,但系又唔会好似妈咪鸡蛋仔咁脆到硬,而个心亦都好软熟,重点唔会好甜,香港人对甜品嘅最高评价 哈哈 虽然每次都要等成10至15分钟,因为一定有人排,但其实真系好值得等,我觉得言语有啲难讲佢有几咁好食,因为个口感真系要新鲜热辣试过下先感受到。其实佢都有唔同味,但系我食好多嘢嘅都系永远拣返原味,先有最原始叙事到佢哋嘅手艺。希望佢哋喺将军澳可以坚持落去长做长有。

2025-02-15
15 分钟 (外卖自取)
  • 鸡蛋仔