2024-10-05 378 浏览
话说之前见到巴打出post 讲米线,今日咁桥啱时间出嚟食个tea,所以去左厚福街呢间云桂香食late lunch点知未食就已经嬲左4点入去餐厅都无乜人,每台都系单丁客有2餐4人台,一张就一个男人坐,一张就一个女仔坐。咁我就想同个女仔坐啦,点知个阿姐话唔得!要我同个男人坐我明,因为个女仔就快食完,所以个阿姐想free 返张4人台出嚟嘛,但我都直接问佢「点解我唔坐得呢度?」个阿姐继续唔理我自己行去印QR code如果唔系有巴打加持话好食,平时嘅我已经拧转头走左,做乜食餐饭都要受气我叫左红薯粉酸辣粉加冬菇同卤大肠佢啲𩠌要$9个,但个份量无$9咁多啰!冬菇细粒得嚟又唔去椗,卤大肠唔系厚身𠮶款切得好薄薯粉就粗𠮶款,但量都系唔多,汤底又水葱花唔多粒又无芫荽虽然巴打话好食嘅系米线,但我唔expect d𩠌咁差㖞叫埋杯冻柠茶埋单$56,贵到啊早知去返大家乐食tea好啦讲返阿姐唔俾我坐𠮶张4人台,最后都系入左2个单丁客,咁点解阿姐唔俾得我坐先!!!4点呢个钟数可以有几多客啊最后埋单净系收BOC pay alipay cash 同微信支付,八达通都无就知唔系做本地人生意啦Ok 无下次

点知未食就已经嬲左

4点入去餐厅都无乜人,每台都系单丁客

我叫左红薯粉酸辣粉加冬菇同卤大肠
薯粉就粗𠮶款,但量都系唔多,汤底又水葱花唔多粒又无芫荽
虽然巴打话好食嘅系米线,但我唔expect d𩠌咁差㖞
叫埋杯冻柠茶埋单$56,贵到啊早知去返大家乐食tea

Ok 无下次