2025-02-18 54 浏览
最近,见到IG foodie介绍,lunch 又几抵食,就同朋友去试下,点知赚咗一日sick leave 餐厅环境优雅,服务员态度友善。头盘有几款生鱼同埋精致嘅料理,之后就系全熟食。食完无几耐,我个朋友就开始感到肚仔唔舒服,随即出现腹泻。而我亦感到恶心,又呕又屙,病咗两日,肚子一直唔舒服,工都返唔到…我哋向餐厅反映情况,佢哋建议我去医院检查,话如果确认系食物中毒,卫生署会介入。但我知道,只有集体中毒先会有卫生署出手。更令人失望嘅系,餐厅方面话冇收到其他客人报告,似乎对呢件事完全唔在意。所以系度留comment, 奉劝大家食生野要小心啲,亦都要选择重视客人意见和健康的餐厅。如果你食完都唔舒服, 请留言,希望餐厅正视问题。

外卖自取