2023-11-21
自从上次去过中环怡和大厦Food court之后,就彻底爱上呢度🥰呢个地库充满环球美食,超过20间舖头🤩今次拣咗食泰Grill❤️食完呢间泰国菜之后觉得呢个food court更加高质!Tom Yum Noodle Soup with Seafood酸酸辣辣嘅冬阴功汤底非常惹味、过瘾✨面底用咗金边粉,塑汤能力强!海鲜都好丰富,有三只剥左壳嘅虾,两只大青口,仲有好多旧鱿鱼😇Thai Hainanese Chicken Rice海南鸡肉份量都几多,鸡肉嫩、鸡皮爽弹!油饭阵阵鸡油香😍点鸡肉嘅酱汁都有两款,好有诚意!Thai Style Platter呢个小食拼盘有外脆内爽口弹牙嘅炸虾饼!好重香茅味嘅牛油鸡翼,同埋炸得干身唔油腻嘅蔬菜春卷😋Mango Sticky Rice食呢个芒果糯米饭真系好似置身喺泰国一样😍芒果甜又Juicy,烟烟韧韧嘅糯米饭微暖!淋上浓稠嘅椰浆好有泰国风味😚Thai Milk Tea一饮就饮得出呢度嘅泰式奶茶用咗Cha Tra Mue茶叶😌叫咗少甜少冰,奶味同茶味更加突出!Thai Lemon Tea泰式柠檬茶同样用咗Cha Tra Mue茶叶!柠檬就用咗青柠,成件事够晒
呢个地库充满环球美食,超过20间舖头🤩
酸酸辣辣嘅冬阴功汤底非常惹味、过瘾✨
面底用咗金边粉,塑汤能力强!
Thai Hainanese Chicken Rice
海南鸡肉份量都几多,鸡肉嫩、鸡皮爽弹!
油饭阵阵鸡油香😍点鸡肉嘅酱汁都有两款,好有诚意!
Thai Style Platter
呢个小食拼盘有外脆内爽口弹牙嘅炸虾饼!
好重香茅味嘅牛油鸡翼,同埋炸得干身唔油腻嘅蔬菜春卷😋
Mango Sticky Rice
食呢个芒果糯米饭真系好似置身喺泰国一样😍
芒果甜又Juicy,烟烟韧韧嘅糯米饭微暖!
淋上浓稠嘅椰浆好有泰国风味😚
Thai Milk Tea
一饮就饮得出呢度嘅泰式奶茶用咗Cha Tra Mue茶叶😌
叫咗少甜少冰,奶味同茶味更加突出!
Thai Lemon Tea
泰式柠檬茶同样用咗Cha Tra Mue茶叶!
柠檬就用咗青柠,成件事够晒泰国!
泰Grill (怡和大厦) (中环)
中环康乐广场1号怡和大厦LG楼BaseHall内