2015-04-25 8808 浏览
同老公去老鸭买嘢, 买完嘢佢话带我去附近食韩烧,我一听到话韩烧就拧头,因为次次食完都成身烧烤味好臭, 点知佢话有朋友食过系唔会食完成身味,同埋几抵食,咁我就顺吓佢意试一次啦我哋大约7点去到,每位$168加一,唔系太多人, 一入到去见到有廻转寿司,服务员安排咗我哋坐喺廻转寿司旁边既座位,见到啱食既可以自己攞,好方便。食咗几碟三文鱼剌身同杂锦剌身, 都几新鲜,唔错呢度个烧烤炉上面舖咗张纸,煎肉既时候唔使落油都唔会㶶,而且无乜油烟,成间店唔会烟雾迷漫,赞原来佢哋仲有个细炉系俾人食日式火锅架,又几好㖞,可以煲啲菜黎食吓,唔会净系食烤肉咁热气, 个汤底几好味, 仲有几款酱料俾客人自己"混酱"坐底无几耐, 服务员拎咗4只烧元贝俾我哋,话系送既,元贝细细粒,上面舖满芝士粉,都算几好味,系细啲啫呢度既肉类都系一般既猪、牛、鸡、鱼、肠仔、鱿鱼、青口,都唔少选择除咗生料之外, 佢哋仲有几款熟食, 包括炒饭、炒面、泡菜、汤、糖水等等, 不过我净系攞咗泡菜, 其他无试过, 泡菜有青瓜、萝卜同kimchi,味道唔错成间店都放咗好多大玻璃樽装住既酒,有浸住梅同蒜头,本来谂住试吓蒜头酒系乜嘢味, 点知无摆到出黎俾人
廻转寿司、剌身
食咗几碟三文鱼剌身同杂锦剌身, 都几新鲜,唔错
剌身
日式火锅
烧元贝
成间店都放咗好多大玻璃樽装住既酒,有浸住梅同蒜头,
本来谂住试吓蒜头酒系乜嘢味, 点知无摆到出黎俾人饮, 不过都有其他选择, 包括梅酒、热清酒、洋葱红酒、菊花酒, 我试咗梅酒同洋葱红酒, 梅酒好好味, 不过啲洋葱红酒就唔系好啱我口味
平时去食日式放提要剔纸仔,又要等人送黎先至有得食,有时要等好耐, 又时又会漏单, 觉得2个钟唔系好够时间食, 但系呢度乜都系自己拎,唔使等,未够个半钟己经食到好饱。 一个价钱可以食到寿司、剌身(虽然款式唔多)、韩烧同日式火锅,可以满足唔同人既需要,食完又真系唔会成身味, 真系唔错, 赞!

2015-04-20
  • 梅酒