2017-05-11 97 浏览
今晚朋友介绍黎到尖沙咀囍锅,一上黎见到个布置够哂派头,坐位阔落十分舒适,未食已经加哂分啦!见到个餐牌呢様又想食果样又想食点算好呢,最后点了个套餐唔洗烦又可以试下手工啤既味道。味道比一般啤酒清,感觉新鲜啲,易入口啲。万事倶备,只欠燵火,先先放入粥底食材,最后就可以品尝首先系呢个大蚬,味道清甜。带子上面舖上大量蒜蓉,但仍遮不住带子的鲜甜味道,肉质弹牙。哗。。。呢味龙虾面层舖上鱼子及金簿,望落已经十分名贵,一啖放入口,鱼子并龙虾既味道又十分匹配,两者没有抢走对方的味道,鲜味十足。鲮鱼丸并猪肉丸,个人十分欣赏个鲮鱼丸,入口又滑又弹牙,入面配有虾米腊肠香芹,口感香味十足;猪肉丸入面加有梅菜,根本就系梅菜蒸猪肉既丸版呢个毛文粥底已经煲好,材料还有番薯,排骨,原来仲加有虾米及瑶柱,唔怪得够哂味不用再加调味,又能提升鲜味,已经好饱既我都要食2碗呀!

又可以试下手工啤既味道。
味道比一般啤酒清,感觉新鲜啲,易入口啲。
万事倶备,只欠燵火,先先放入粥底食材,最后就可以品尝
首先系呢个大蚬,味道清甜。
带子上面舖上大量蒜蓉,但仍遮不住带子的鲜甜味道,肉质弹牙。