2017-09-17 38 浏览
Wa....黎到最近几有话题性ge肉饼哥 其实佢由荃湾开分店黎到沙田 我都相信佢有返咁上下质素先可以做到开分店👍🏼👍🏼今次就叫左4款肉饼试试佢: 金沙蛋黄蒸肉饼,墨汁鱿鱼煎肉饼,足三両花胶肉饼同原只龙虾煎肉饼。其实大部分肉饼都可以选择蒸同煎 但无论配边样都好 终始好似煎比蒸更好食👍🏼👍🏼🤤金沙蛋黄肉饼,好似好普通但真系好好食 可能我系蛋黄迷所以最喜爱呢种 都系令我最回味的一种 ❤️❤️而墨汁鱿鱼煎肉饼,最快清哂系呢碟 佢有一种好香的味道 中间又有鱿鱼粒的口感 几特别😍😍足三両花胶煎肉饼,海量花胶去配肉饼 好似花胶抢左肉饼个主角位 而且花胶比较漏 所以都剩下花胶食唔哂🤤🤤原只龙虾煎肉饼,失败之处我地系叫左米线去配上 结果成只龙虾就系个汤入面 但龙虾唔算细 龙虾肉鲜甜 下次龙虾配饭或南瓜粥都比较好🤣🤣总结 肉饼哥的肉饼都几大份 唔系呃人 而且味道好正 而且装演都几型格 会下次再食 住得近就好喇😭😭可以成日落去食晚餐😭😭

2017-08-16
  • 墨汁鱿鱼煎肉饼