2022-10-12
今日好夜先放工,途经大围便去揾野食,但。。。首先想讲其实原本无打算出po,但实在忍唔到,食到一半先的起心肝一定要同大家分享吓。。。来个先甜后苦去记录一下食左咩咁怀疑人生先,首先黎既系荀丝,味道正常唔太咸清清地中间夹杂著蒜蓉算唔错,亦系呢餐最好味的一道再来皮蛋,即切加酱调味,冇难度所以味道都好正常呢个系白菜猪肉沙饺,肉同菜既比例系8:2,味道唔知点整先可以有如此境界,分分钟隔离屋阿b女跟食谱是旦求其整应该都好食过佢最后见识埋呢个韮菜煎饺,坦白讲真系食左1啖唔系好知食紧咩,煎㶶㶶同皮硬都不提了,肉同菜既比例同埋味道。。。真系有一刻谂点解可以咁难食,究竟系点做到架🥹后记:话说未入餐厅前都睇过食评,见好多都话好差,食完真系觉得要信吓其他foodies,有时真心觉得其实香港好多食肆都好有心,食物有水准、价钱合理、服务又好,但反观其实今时今日都仲有好多不知所谓、食物难食、服务奇差、价钱超贵,但仲继续打开门口做生意,所以我哋真系要写出黎等其他foodies 知道唔好中伏浪费一餐既quota
再来皮蛋,即切加酱调味,冇难度所以味道都好正常
后记: