2024-04-02 36 浏览
天寒地冻系想食一d暖肚既野,就系好想去打边炉,幸好地有朋友一手包办,由揾地方再约人都唔洗自己动手,相约好铜锣湾既米走鸡,大家一齐入座,入面好靓,有种好企理好高档既感觉,墙上仲有鸡既贴纸,比到人有种好专业食鸡既感觉😍😍☺️凉拌五香牛肉☺️😍😍好想排名不分先后之序咁讲,呢个系其中一个小食,就咁食就得,想讲都好大份,呢个冷盘既五香牛肉,每一块都好香牛肉味,做得好食,佢先黎小食,个个都抢住咁食☺️手打五宝拼盘☺️😍😍其中既配菜,用手打既五宝,当然就系五款都唔同啦,呢五款都好有鲜味,分别系虾丸,牛肉丸,鲮鱼丸,猪肉丸,墨鱼丸,只能用好弹牙黎形容☺️花枝片☺️😍😍好滑既花枝片,本身系好有口感,最好食系用来打边炉,系绝配阿☺️皮蛋芫茜汤☺️😍😍个个都想试既汤底,入面既料好浓郁,好多皮蛋又好多芫茜,味道好好味,真系加花枝片同五宝丸系好食既,份量都十足,全程只系轻加一次汤☺️澳洲顶级和牛封门柳☺️打边炉既必食推介,要食就要食靓既牛,呢款顶级既牛质素好高,牛肉好厚,好浓既牛味,而且好少根又带点口感,系唔错既😍
☺️凉拌五香牛肉☺️
☺️手打五宝拼盘☺️
,牛肉丸,鲮鱼丸,猪肉丸,墨鱼丸,只能用好弹牙黎形容
☺️花枝片☺️
☺️皮蛋芫茜汤☺️