2023-04-23
想试好耐既餐厅,但食完有啲失望🥹🥹(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑蟹肉蟹膏煲仔饭($198)之前睇人介绍呢度啲煲仔饭好似比较出名,当然要叫番个试下。但系期望愈大,失望愈大🥹200蚊既煲仔饭我会期望佢都有番咁上下足料,但系呢个蟹肉份量真系好少,佢都有蟹膏既味道,但始终同期望既有啲落差,同埋份量亦唔算大,可能下次试另一个味既煲仔饭会好啲🥹🥹牛舌心串烧($58)呢个算烧得唔错,够浓味,同唔会太韧,我地本身钟意食牛舌都一致觉得呢个系几好味,不过价钱就贵左少少🤏🏻$58得2小块😫鸡肉串烧($32)鸡肾串烧($36)呢两个鸡肉鸡肾串烧就正正常常,无话特别突出🙈🙈原条茄子串烧($36)呢个茄子烧得唔错,茄子size都好大条,系略嫌油腻左啲,同埋有啲难撩啲茄子肉出黎食,会痴住晒番皮😂😂😂Like and Share FB送饮品苹果柠檬冷泡红茶($48)黎明到来($48)两杯野饮都系无咩特别,感觉上都系啲好artificial既水果茶味👀不过因为啲野食都好浓味,所以有杯野饮饮喉咙会舒服啲🤣🤣价钱:🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑老实讲,呢餐卖单都要4百几蚊,但我地其实唔系食左好多野🤣所以系唔抵食既,不
(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
蟹肉蟹膏煲仔饭($198)
牛舌心串烧($58)
鸡肉串烧($32)
鸡肾串烧($36)
呢两个鸡肉鸡肾串烧就正正常常,无话特别突出🙈🙈
原条茄子串烧($36)
Like and Share FB送饮品
苹果柠檬冷泡红茶($48)
黎明到来($48)
价钱:🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
老实讲,呢餐卖单都要4百几蚊,但我地其实唔系食左好多野🤣所以系唔抵食既,不过如果经过开试下都无妨既😎
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
附近有好多咪表位🅿️,好好彩我地都系等左5-10分钟就泊到车✅不过同地铁站都有一段距离,所以都唔系话特别方便🙈🙈
环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
环境都算ok舒服,位置阔落,同埋餐厅啲灯光都几有情调,岩晒情侣黎撑枱脚🥰个日我地食紧既时候得我地一枱客,成个感觉好似包场咁🤣🤣系食到就黎食完就有另一对情侣订左位黎食😛
性价比:🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
之前我地圣诞节行黄金海岸见到另一间秋香分店个餐牌好吸引,除咗煲仔饭仲有好多其他选择,但系个日full晒食唔到🥹
今次黎另一间分店谂住试下,点知同想饮中有落差,下次可能会试番黄金海岸个间睇下有无分别🦑