2018-04-02 20 浏览
陪小朋友温习考试,搅到自己都癫埋. 一考完试,就决定同老公出走一晚去饮下食下,要 relax 下.今次去 soho 区,好似都成年无来过. 连装修都唔同左. 讲明来 relax, 老公当然要似杯啤酒. 可惜我系唔饮啤酒,比唔到 comments.我自己叫左 berries smoothies. 够晒香浓. 正!先叫左个比炸薯球,分别系蟹肉 + Parma ham 2款. 真正外脆内软,够晒香口. 得!之后就系西班牙parma ham. 分别系 24, 48 & 60mths. 月份越长味度越浓. 我自己最爱48mths.Parma ham 都系买返来唔会太特别,反而个多士系亮点. 用牛油煎得又香又薄,但带少少烟un, 第一次食煎多士. 大有惊喜.另外叫左1kg 青口,今晚既青口来自荷兰,用白酒忌廉煮,一上桌己劲香,食落鲜甜入味. 初时见咁大煲惊食唔晒,但好好味之下,又清晒.第二道主菜系法国春鸡. 同样烤得皮脆肉嫩,切开劲 juicy. 完全唔会失望. 明明己经好饱. 都 KO 晒!一餐食晒比利时,西班牙,荷兰&法国美食. 再饮下野,好 relax 好满足!

今次去 soho 区,好似都成年无来过. 连装修都唔同左.