2020-08-04 355 浏览
又到咗食饭时间,行入去Aeon商场睇下有乜午餐食,一入去落电梯旁边就系呢间食泰国嘢食既餐厅,望到门口餐牌又有我钟意食既海南鸡饭,望入去既环境同座位都几舒适,大脑个讯息就叫我入去坐低🤣🤣———————-唔使问呀贵,海南鸡🐔饭.......🤣🤣🟪皇牌泰式海南鸡饭———Wow成只鸡脾咁正😛😛黄油饭又系我最钟意食,鸡🐔肉仲系滑溜溜,最钟意食呢个泰式海南鸡酱,我随咗用来点鸡食,我仲将D汁捞落D饭到食,好味到呢😋😋😋👍👍👍👍——————🟧泰式凤爪又系我好钟意食既一款泰国小食,跟餐➕15元梗系加啦⋯⋯😀😀😀配菜多,洋葱🧅、生菜🥬、葱,辣椒🌶️、芫茜⋯⋯等等,我最钟意,食泰式凤爪最梗要系配菜多,夹埋一齐食,咬落爽爽脆,又系食到停唔到口𠮶只😂😂——————- 🟥招牌:泰拍耶大虾🍤柚子沙律———招牌沙律🥗梗系要食,况且食沙律唔怕肥,昵个沙律真系无得弹,你望见成个碗好似个沙田柚咁大,入面装住既柚子就系咁大碗,足料之余,面头仲铺满多多兼大大只嘅虾🦐⋯⋯沙律个汁仲好味到可以用XO酱去形容,随咗个味道好食,入面D料仲好似XO酱咁足料,虾🦐干,瑶柱丝、辣椒🌶️、腰果、葱、及.........等等,简直系多不胜数⋯⋯真系

———————-
唔使问呀贵,海南鸡🐔饭.......🤣🤣
🟪皇牌泰式海南鸡饭———

——————

——————-
沙律个汁仲好味到可以用XO酱去形容,随咗个味道好食,入面D料仲好似XO酱咁足料,虾🦐干,瑶柱丝、辣椒🌶️、腰果、葱、及.........等等,简直系多不胜数⋯⋯真系好食到拍手掌👏👏👏👏

———————
☕️泰式香茅姜茶———平日我都钟意饮吓苔茶,加埋香茅仲好饮,我钟意食泰国野就系D香茅整食物零舍好食。
而家热饮香茅姜茶,真系越饮越觉滋味,饮完口腔仲有清新香气🥳🥳

——————
舒适环境、座位㝟阔
员工又有礼貌、招呼周到⋯⋯
开心🥳.....简单