2017-06-08 345 浏览
今晚约左同事食饭,佢提意系公司附近间韩烧食,于是我地就打去订位!坐低之后就叫左个烧肉2人餐,贪佢个餐咩肉都有D!平时Lunch时间太少,今晚两个女仔谂住倾尽佢,所以我地亦加钱叫左两罐啤酒饮!只啤酒淡淡地都几易入口!黎得食韩国菜当然唔少得前菜啦!叫完个餐就上左六小碟,有泡菜、波菜、豆角、芽菜、莲藕片、辣薯仔!我地就觉得当中薯仔同泡菜最好味,因为大家都系钟意酸酸地辣辣地开胃!上食物既时侯,侍应有建议我地先烧鸡胸同鸡骨肠、然后再食西冷同黑豚腩、最后先食羊西冷,因为羊西冷比较浓味!餐厅好贴心咁预先将鸡胸肉中间部分剪松,方便容易烧熟!西冷肉质软,味道餣得甜甜的不错!黑豚腩脂肪分布均匀,再用生菜包住食,唔会觉得好油!西冷羊果然好有羊苏味,肉质淋身,全晚之冠!另外亦有一盆蔬菜菇,全部都好鲜甜,尤其系只大啡菇,真系好鲜甜!值得一提嘅地方系食完走时身上无油烟味,证明抽气系统做得好!同埋咪睇Menu以为份量好少,但两个女仔食完原来好够饱架!

坐低之后就叫左个烧肉2人餐,贪佢个餐咩肉都有D!