2022-04-24
友人喺观塘嘅公司开仓,扫完平货个肚好饿!他推介我哋嚟呢间有野餐feel嘅餐厅,我哋谂,喺工业区竟有如此奇妙嘅餐厅?一定要试吓啦!餐厅位于工贸大厦嘅二楼,近住地铁站,都好方便!入到门口,只见三张细枱原来内里仲有好大地方更惊喜系还有几个白色帐篷喺户外,坐喺入面,完全有野餐feel菜式走新派路线,啱晒我呢啲钟意试新嘢嘅人最想试嘅系呢个小食~香叶烟肉黄金蚝,薄薄脆浆非常酥脆,烟肉嘅咸香包著鲜蚝,入口有多重享受,最难的是内里生蚝仍然保持鲜嫩呢!略带微辣嘅巴马火腿虾球扁意粉,有咬口的意粉,目测平平无奇,但系出奇地好味,鲜虾球爽口弹牙、火腿咸香,味道非常之夹!朋友极力推介呢块巨型猪扒,面积大过我块面,厚得嚟腌得够入味,大厨煎得香口之余又不会嚡口,证明用料上乘,真系大件夹抵食!侍应介绍的两杯饮品,卖相靓之外,仲有个特别嘅名字~‘蓝蓝天空高挂我的梦’,浓浓椰香充满口腔,就像甜梦一场另一杯‘阿婆的秘密’,就要你来发掘了!总而言之,加埋呢两杯饮品,今日享受了完美嘅一餐!
餐厅位于工贸大厦嘅二楼,近住地铁站,都好方便!
入到门口,只见三张细枱
原来内里仲有好大地方
菜式走新派路线,啱晒我呢啲钟意试新嘢嘅人
香叶烟肉黄金蚝
巴马火腿香辣扁意粉
巨型猪扒配薯菜
侍应介绍的两杯饮品,卖相靓之外,仲有个特别嘅名字~
‘蓝蓝天空高挂我的梦’,浓浓椰香充满口腔,就像甜梦一场
另一杯‘阿婆的秘密’,就要你来发掘了!
总而言之,加埋呢两杯饮品,今日享受了完美嘅一餐!