2022-02-24
咁啱经过呢间韩式三文治小店,就勾起我对韩国故乡嘅思念,决定试试佢~🐷吉列猪扒肥嘟嘟三文治 $54个吉列猪扒三文治真系三文治如其名~肥嘟嘟涨卜卜嫁~好大份,真系够两个人食~吉列猪扒嘅面包糠外层都好香脆~旧猪扒都够厚肉~好有口感🥰然后个三文治都好多料,入面有番茄同芝士,再喺上面淋左啲蜜糖芥末酱,加埋块吉列猪扒一齐食简直系perfect match😍 虽然佢系三文治,但边边位都有烘过少少,所以都几香同脆脆地~最后佢个三文治超级健康,有大量生菜同紫椰菜,所以一啲都唔觉得肥腻同邪恶,完全冇罪恶感🥰🍟蜜糖芥末薯条 +$14啲薯条真系热辣辣炸起,真系外脆内软😋最惊喜系我冇谂过佢系有薯皮嘅粗身薯条🤩唔知会唔会系手切薯条黎嫁呢🤤🥗和风柚子汁沙律 +$8超级大兜嘅沙律~食完都已经3-4成饱🤣 有蛋有好多生菜同紫椰菜again! 仲有番茄片同爆多粒粒粟米~啲粟米都好好香甜,又唔会似浸过糖水~ 同埋个汁真系要赞下~酸酸甜甜又香柚子味,超醒胃😆🧡Toffee latte $35其实我先第一次饮toffee latte🥰呢个好有惊喜~真系超香浓toffee味,但又唔会cover coffee嘅味道~唔太甜但绝对唔
吉列猪扒肥嘟嘟三文治
🐷吉列猪扒肥嘟嘟三文治 $54
🍟蜜糖芥末薯条 +$14
蜜糖芥末薯条
🥗和风柚子汁沙律 +$8
和风柚子汁沙律
🧡Toffee latte $35
Toffee Latte
其实我先第一次饮toffee latte🥰呢个好有惊喜~真系超香浓toffee味,但又唔会cover coffee嘅味道~唔太甜但绝对唔苦,而且够重奶味,样样都恰到好处~
☕️Hojicha latte $33
Hojicha latte都系好重奶香味,不过都唔会盖过 hojicha嘅味,胜在hojicha味都够重茶味☺️唔会净系得茶香~
CP值超高呢~最紧要系啲野食分比两个人嘅话又真系够~ 同埋仲要系即叫即整添🤩