2019-07-04
适逢月尾就嚟出粮梗系要食餐好嘅😛 今晚就嚟咗观塘食呢间西餐 环境唔错 又有情调 啱晒一pair pair情侣嚟食😬 有表演者即场献唱 自弹自唱 非常投入 为呢餐晚餐添上不少乐趣😮 我地嗌咗两个set dinner 包咗是日餐汤 田园沙律 主菜 是日甜品同餐饮 百零二百蚊嚟讲算几抵😺落完单之后 店员就俾咗篮墨西哥脆片俾我地 配埋个千岛酱真系好开胃是日餐汤系南瓜忌廉汤 好creamy 有淡淡嘅南瓜味 口感好顺滑田园沙律 好特别 除咗平日常见嘅蔬菜同番茄仔外 佢有啲爆珠喺入面 令口感丰富咗好多 咬开后 味道甜甜地 系好新鲜嘅口感🙊烧澳洲牛肉眼扒 配黑松露烧汁 我地嗌咗medium 食落口啱啱好 唔会过咗火候 肉质唔错 有黑松露薯蓉同少少蔬菜伴碟 不过有啲牛筋 所以咬落口有少少韧🤧香煎鹦鹉鱼柳 配蛏子忌廉烧汁 鱼柳煎得好香 肉质都几嫩滑👍🏻 而烧汁上面真系有一条条蛏子 睇得出系真材实料 汁既味道又唔会抢左鱼柳既鲜味最后有个菠萝mousse cake做甜品 蛋糕唔算好大嚿 味道都几清新 啱啱好可以为呢餐划上一个完美嘅句号😻