2012-07-09
前几天, 友人send左张图片黎, 系某杂志介绍的至尊重庆鸡煲!佢话想去试试, 所以今天放工后一于去试下! 可能由于闲日关系, 7点半上到去人流唔多, 仲有好多位置,本身佢比左两个普通坐位我地, 但后尾我地问可唔可以要car位, 佢都话ok!每人$118蚊任饮任食 (任食2小时), 鸡煲每1~2位半只, 3~5位1只! 我地叫左唔辣,不过个度既哥仔话事后想食辣佢地都有办法! 哈哈~好快就上左鸡煲, 原来半只鸡份量都唔少! 食落有少许酒香, 而且落了磨豉酱味道很浓呢。食完呢半只鸡, 已经开始饱饱地。呢个时候可以叫佢加汤, 可以开始叫料打边炉!材料约有50款, 一般大路的肥牛, 豚肉片, 丸类, 粉面类, 菜都有提供~~由于太饱的关系, 都系试左叫左红薯粉/米粉/美国肥牛/炸枝竹/鱼皮饺/油麦菜等~~炸枝竹放落鸡煲度煮完好好味呢...忍唔住叫了两碟!再加埋可以饮任汽水, 啤酒, $118已经全包晒, 真系几抵食!
佢话想去试试, 所以今天放工后一于去试下!
不过个度既哥仔话事后想食辣佢地都有办法! 哈哈~
炸枝竹放落鸡煲度煮完好好味呢...忍唔住叫了两碟!
题外话/补充资料:
个度既服务员都几nice, 不停帮我地换返d干净既碟。又会同我地倾下偈咁,
本身我地要8点先开始食, 带位个个都话唔紧要, 叫我地入去坐下先! 够钟先上煲!~~
呢种服务态度真的挺窝心 :mad: