2010-03-21
寻日(20-3-2010 Sat)陪男友出湾仔做佢公事,做完公事系lunch hour,香港就由佢带路揾o野食,佢记起呢间有个o系人客面前烧著o既牛柳,啊,好呀!于是行过o黎.上到去,冇人带位,自己揾,重有一张卡位,我o地坐低睇餐牌,午餐几平几抵,但我发现o左佢讲o个个,原来系$97.00o既铁板火焰牛柳,呢个犀利到攞o左o左专利.男友就要呢个,我就要$49.00o既B餐,芝士肉酱焗千层面.我o地汤要一红一白.好快,面包同汤o黎到,面包暖暖o既,牛油都好易搽.汤呢,我o既系周打鱼汤,料几多,但味道淡o左啲.而男友o既罗宋汤就惹味啲.等o左一阵,铁板火焰牛柳o黎到,侍应帮男友将牛柳放落铁板烧同加汁.整好晒,男友至发觉侍应畀错汁,佢要洋葱汁但畀o左黑椒汁.算吧啦,都落o左.我先试吓佢o既牛柳,哗!外皮好脆,内里仍有肉汁,唔错啊,而薯菜都好多.之后我o既芝士肉酱焗千层面都到o黎,嗅到都几香,芝士唔系咁多,肉酱亦惹味同够多,都可以.餐饮就分别要冻柠茶同热柠水.呢啲正常冇问题.呢餐埋单$161.00.
餐饮就分别要冻柠茶同热柠水.呢啲正常冇问题.
呢餐埋单$161.00.