2020-11-21
今日同家人继续旺角睇装修嘢之旅🚶🏻♀️ 睇嘢前先要做足准备:食饱~ 最后拣咗附近呢间「鱼蛋哥」,贪佢有粉面又有港式小食!花多眼乱下一人叫左一碗车仔面再加小食share💁🏻♀️🥢 潮州鱼蛋黄金片头猪红米线汤底拣咗牛腩汁大地鱼汤底,饮落口几清几好饮~ 米线煮得个硬度适中、唔会太硬或者太软。潮州鱼蛋同黄金片头都几弹牙。猪红系我食车仔面必嗌嘅𩠌,呢度嘅几入味,比平时𠮶啲夹起上嚟无咁易散!🥢 鲜虾云吞五香牛腩咖喱鱿鱼油面家人叫嘅都系要咗大地鱼汤底、不过就配咖喱汁,佢话几香咖喱味、唔会太咸~ 而𠮶油面亦都唔会话煮得太淋! 鲜虾云吞大大粒好足料,五香牛腩好入味、亦都好有咬口、有少少似牛肋肉嘅感觉!咖喱鱿鱼份量好多而且食落去好爽口!👍🏻🥢 皇牌咖喱鱼蛋、鱼肉烧卖小食就一定唔少得要食鱼蛋烧卖啦,尤其系呢度叫鱼蛋哥㖞😎 个咖喱汁menu写话系由10几种材料整嘅秘制酱汁!果然食起上嚟同其他平时啲咖喱鱼蛋唔同,香得嚟有少少辣,好味😋 鱼肉烧卖都有咬口、点埋𠮶咖喱汁都唔错呀~🥢 厚切煎酿三宝要咗3件,拣左要茄子、红肠、豆腐。因为同屋企人都麻麻地青椒,所以呢度有得自己拣要咩实在太好~ 每款都真系大大件,煎得唔会太
花多眼乱下一人叫左一碗车仔面再加小食share💁🏻♀️
🥢 潮州鱼蛋黄金片头猪红米线
🥢 鲜虾云吞五香牛腩咖喱鱿鱼油面
🥢 皇牌咖喱鱼蛋、鱼肉烧卖
🥢 厚切煎酿三宝
要咗3件,拣左要茄子、红肠、豆腐。因为同屋企人都麻麻地青椒,所以呢度有得自己拣要咩实在太好~ 每款都真系大大件,煎得唔会太油👍🏻
🥢 滋味炸鸡翼
要咗三只,煎得几香脆,亦都同煎酿三宝一样唔会话太油~
另外嗌车仔面仲可以半价加嘢饮,喺旺角旺区嚟讲几抵食😎 而且份量又够,整体唔错☺️