2020-03-18
今日行完葵兴工厦既冻肉店,见有啲肚饿就同老公去左附近既KCC食野,见呢间冰室新开张又唔太多人就入去坐低睇下有咩食。向门口见到个宣传已经比上面既沙嗲牛肉潜艇吸引住,另外见到牛下走鬼档餐牌,有晒我想食既野,有混酱肠粉啦~咖哩三宝啦~碗仔翅啦~~睇睇下见到仲有椒盐烧卖,叫完小食再要左一份个名几爆既【爆馅四重奏。生菜,芝士,咸牛肉,炒蛋三文治】仲叫左杯红豆冰先黎【爆馅四重奏。生菜,芝士,咸牛肉,炒蛋三文治】$38份量非常大份,烘底方包,加入咸牛肉加埋落蛋仲好滑,溶紧既芝士片,生菜好新鲜。爆馅四重奏,除了咸牛肉另有两款选择(餐肉/火腿)再黎【沙嗲牛肉潜艇】$35连热饮系平时热狗既包黎,包烘焗左非常脆身肉既份量可以用“海量”黎形容,沙嗲酱辣带少甜非常惹味。混酱肠粉$16/6条肠粉好滑,个酱沟得好好豉油,麻酱,甜酱,花生酱,辣酱样样齐辣酱好辣,如唔好辣既可以走辣*碗仔翅$18足料冬菇丝鸡丝木耳丝呀唔会煮到好稀味道同出面走鬼档冇分别椒盐烧卖$18/8粒炸烧卖再配上椒盐,多数食烧卖都系食蒸第一次甘样食,好中意呀牛下走鬼档大合照红豆冰 (跟餐+$8)整体来说餐厅位置非常方便出地铁站行5分钟就到抵食夹大件,
先黎
【爆馅四重奏。生菜,芝士,咸牛肉,炒蛋三文治】
爆馅四重奏。生菜,芝士,咸牛肉,炒蛋三文治
爆馅四重奏,除了咸牛肉另有两款选择(餐肉/火腿)
再黎
【沙嗲牛肉潜艇】$35连热饮
系平时热狗既包黎,包烘焗左非常脆身
肉既份量可以用“海量”黎形容,沙嗲酱辣带少甜
非常惹味。
混酱肠粉$16/6条
肠粉好滑,个酱沟得好好
豉油,麻酱,甜酱,花生酱,辣酱样样齐
辣酱好辣,如唔好辣既可以走辣*
碗仔翅$18
足料冬菇丝鸡丝木耳丝呀
唔会煮到好稀
味道同出面走鬼档冇分别
椒盐烧卖$18/8粒
炸烧卖再配上椒盐,多数食烧卖都系食蒸
第一次甘样食,好中意呀
牛下走鬼档大合照
红豆冰 (跟餐+$8)
整体来说餐厅位置非常方便出地铁站行5分钟就到
抵食夹大件,食物种类选择多,但饮品类比较少”
店员亲切既,唔会黑面甘样☻因为用餐期间我都求多多拎呢样拎个样甘