2016-04-10
平时食惯连锁放题店,贪佢地水准够平均,但系食得多发觉菜式都系千篇一律,真系厌厌地!前排听佐敦嘅朋友话附近有间放题,有得食埋泰国野,仲有得打埋边炉!!!一次过满足哂三个愿望。价钱又同纯日式放题差唔多,谂唔到唔试嘅理由!先唔讲食物住,好想分享左个环境先!呢间放题嘅坐位舒适度,真系比其他晚晚爆满嘅放题店高非常之多!!系我去过最舒服最好坐的(呢样对我黎讲好重要)!去食过放题的朋友都知,通常放题店嘅二人枱都有咁细得咁细,点多几样野食就塞爆张枱,有时甚至无位放到要叠高d碟。。。但喺呢到,即使你两个人,都会安排坐卡位,而个位系阔落到等同平时嘅六人位,真系劲舒服!可以舒舒服服咁坐住倾计,唔洗因为惊无位放食物而要急住咁食!当然,环境几舒服都好,食物系最重要的。<<刺身>>水准同其他放题店差唔多。咁多样刺身中,<<北海道鲜带子>>最值得赞平时好多放题都用劲细粒嘅带子黎敷衍人,一系就切到劲细劲薄,但呢到食嘅带子嘅size系正常嘅带子再对半,大旧过其他放题好多!食落好有满足感!而且几鲜甜,值得一赞!<<三文鱼>>新
价钱又同纯日式放题差唔多,谂唔到唔试嘅理由!
先唔讲食物住,好想分享左个环境先!
系我去过最舒服最好坐的(呢样对我黎讲好重要)!
去食过放题的朋友都知,通常放题店嘅二人枱都有咁细得咁细,
点多几样野食就塞爆张枱,有时甚至无位放到要叠高d碟。。。
可以舒舒服服咁坐住倾计,唔洗因为惊无位放食物而要急住咁食!
当然,环境几舒服都好,食物系最重要的。
咁多样刺身中,<<北海道鲜带子>>最值得赞
平时好多放题都用劲细粒嘅带子黎敷衍人,一系就切到劲细劲薄,
而且几鲜甜,值得一赞!
<<三文鱼>>新鲜厚切,有时仲会有三文鱼腩,咬落啖啖肉!
<<珍宝赤虾>>大只得黎,食落鲜甜弹牙,我见隔离枱情侣狂encore,绝对系回本之选! <<烧猪颈肉>>第一眼望佢好似劲干咁,心谂会唔会好伏,但食落竟然系爽口弹牙,有惊喜! <<冬阴公>>酸度适中,偏辣,姜味好重,朋友话好饮,但我就唔多钟意咁浓的姜味。 <<绿咖哩猪肉>>咖哩味好浓几惹味,猪肉用上猪颈肉, << 寿司>>普普通通。无咩惊喜,对于放题寿司无咩期望,主攻刺身!!! <<烧带子>>几大只juicy,唔会干!带子肉鲜甜。
最重要系只带子系连住个壳的,唔系reuse个壳再放旧肉落去! <<生菜包>>同平时泰国餐厅差唔多味!肉碎调味不错。
d菜好新鲜,洗得好干净! <<炒蚬>>呢到d蚬好大只,唔系bb蚬,真系平时出去食o既size,
味道系甜甜地辣辣地咁,可以一试。 <<烧菠萝>>,超钟意食!我食左8件。。。劲juicy劲甜,一定要叫呢个! <<天妇罗>>炸得香脆,炸粉唔会过厚。烤日本蕃薯好好味! 呢到仲有埋长脚蟹,自助任拎!见到D人成座山咁夹,好彩佢Refill得快,
我都食左唔少。长脚蟹海水味好浓,蟹肉肉质弹牙。
就快食完果时,突然醒起佢仲有包埋火锅任食,但已经饱到无可能食到!满足!