2018-07-17
放工番屋企附近食野,就去左百份百食,眼见人流都多,只有两三张枱系空,只好随便揾个位坐底,而上一手唔要既野食仲系度,都见多人咁无计啦,等一等十分钟都系无人汁枱,因为其实想食多菜既野而呢度又无所以唔知食咩,然后点菜、上菜同上野饮都系无人顺便帮我汁枱。最后我就将上手杯柠茶放系个汤饭上面,等佢自动自觉黎清,最后过左超过五分钟个经理行过见到咁难睇终于汁走左个汤饭,但竟然唔汁其他,哇有无咁忙,虽然我无出声,但汁干净张枱比客人系唔系最基本既事情。经常都会黎食野,但系基本上都系餐具会有迹,都算自己拣只好d既,食咖哩又经常辣过头无其他味,仲话有攞奖,都保持唔到质素,今日汁枱都做唔到就真系嬲嬲地。可能真系太忙,我建议大家见有咁上下人数系入面就唔好入去食,我到食完都系无人汁好张枱,我就坐系间野既中间,d人睇到都扮睇唔到唔汁挂住送餐,我旁边同样情况,个枱仲多野过我,系满哂,到上野饮都唔汁枱,个客叫佢顺便汁野佢好似回左句:求其啦,放埋一边先(系新既两杯野饮)。之后就走左,我就心里面笑左。佢地叫左肉饼同煲,就话好干,我之前都食过煲,系干既。但我最不满就系成餐都可以唔帮你汁枱。其实只系想食间好过大家乐既,但估唔到都
其实只系想食间好过大家乐既,但估唔到都咁难,食老麦会开心d