2017-09-30 2819 浏览
食得健康,其实都可以好简单,不过,呢个时代餐餐出街食饭,当然都会遇到唔少味精,同埋对健康太好嘅嘢食所以,不如食下呢啲健康餐,好味得来,真系健康,完全做到多菜少肉,仲要系冇味精添!餐厅使用网上外卖平台服务送上黎,完整一袋之余,又保存到食物既热力!预先同餐厅落单,餐厅就会问好晒客人的资料,包括送餐地址,餐厅就会准时将食物用速递形式,送到客人手上整整齐齐咁执好晒一袋,转交俾客人呢碗系另外加$10 既黑松露野菌餐汤虽然要额外加$10嘅佢,好似有少少贵,但系,同样不含味精添加打工嘅佢,得打开碗汤,已经闻到非常非常浓郁嘅黑松露味!冇加工嘅佢,绝对能够带出黑松露,配合野菌嘅𠮶种鲜味用佢来做今餐嘅前菜,真系唔错香煎龙利柳伴鲜龙虾汁 - $60一打开个饭盒,就已经同平时食既饭盒好唔同,因为第一眼真系最主要眼见既系蔬菜!果然系比较健康的除此之外,食落去味道先精彩,先讲饭上面既一众蔬菜,全部无添加仼何味精,几有咬口之余,都好有本身果种菜真正既味道另外,右边既龙利柳份量比意想的多,有4-5大旧,味道亦同平时食开比较重味精的大大不同,但经煎香,都有种香口既感觉,真系会食到佢既鲜味重点系,食落唔会有种口渴既感觉!

整整齐齐咁执好晒一袋,转交俾客人

呢碗系另外加$10 既黑松露野菌餐汤
冇加工嘅佢,绝对能够带出黑松露,配合野菌嘅𠮶种鲜味
用佢来做今餐嘅前菜,真系唔错

香煎龙利柳伴鲜龙虾汁 - $60

重点系,食落唔会有种口渴既感觉!唔错唔错

芥末籽烧汁牛仔肉 - $60

左边既饭同蔬菜同上面果个餐一样,所以主要系右边既牛仔肉!
牛仔肉同样唔经添加味精同人造加工既情况下,原来又几好食㖞都!用黎送饭既口感几好,唔会太un,好易入口
都系果句,因为唔加任何味精同人造加工,所以完全食到佢牛肉嘅鲜味。

另外,唔好听到有芥末籽就以为佢系辣既,其实个汁系一d都唔辣架!

最后,其实要赞一赞嘅系,餐厅都为每个餐,提供所包含既卡路里数字,甚至乎系蛋,碳,脂的含量指数比客人参考
外卖送餐