2019-05-06 488 浏览
朋友想食台野,send左好多间出黎,最后拣左呢间。其实台湾餐厅系香港唔算多,但品到真台湾风味既好少,呢间系其中一间。😍佢menu都好丰富,乜都有咁济,我地三条友,叫左2个主食,N个小食,同一个甜品share鲁肉饭同肉燥饭我地拣左前者,因为查左肉燥饭系好碎既啲肉,而鲁肉大粒啲,我地都想有咬口啲而面就配肉燥喇,我地大家都未食过板条,试过佢个口感好似实少少既蒟蒻咁,都几得意,个人觉得鲁肉饭好味啲。而盐酥茹就炸得好酥,同埋啲胡椒粉好香口,不过可能因为菇类既关系,都吸左啲油,不过整体黎讲唔算好油既估唔到呢间竟然有蕃薯叶,加左啲卤肉碎,都几唔错,台湾肠真系好正宗,比好多生蒜🤤满满台湾风味get碗仙草冻好Q软,整体唔太甜,几好味。整返杯热既桂圆红枣茶,唔会好甜,另外两个朋友点几其他野,听讲甜到飞起。整体都好满意,会想再返黎食。

古早味鲁肉饭

惹味肉燥干拌板条

盐酥菇

烫蕃薯叶

估唔到呢间竟然有蕃薯叶,加左啲卤肉碎,都几唔错,
台式烤香肠

台湾肠真系好正宗,比好多生蒜🤤满满台湾风味get

仙草冻

碗仙草冻好Q软,整体唔太甜,几好味。
桂圆红枣茶

整体都好满意,会想再返黎食。

古早味鲁肉饭
惹味肉燥干拌板条