2022-08-11
今日朋友带咗我去佐敦道一间串烧餐厅,听落都冇咩特别感觉,去到之后见到门面都几吸引,入到去又见到座位唔系太多,细细嘅一间餐厅;坐落之后服务员好细心咁讲解一吓餐厅嘅串烧食法;重即刻拎咗个串烧头盘嚟,我哋试下将呢啲串烧摆落个炉𠮶度,哗全部都会自己转㗎,真系可以不经人烧嘅串烧呀!我哋只系需要睇下啲肉烧好未,涂上唔同嘅酱料,完全唔需要点样理佢;咁多时间就当然要睇下有咩饮呀,我发觉饮嘅种类都好多吓,有有气嘅有冇气嘅有两个雪柜咁多,攞完想要嘅饮品,就不停咁样试食唔同嘅串烧,足足食咗个半钟头有多,试咗超过50串不同嘅串烧,觉得最好食嘅就系M6和牛,五花腩,鸡蛋仔,棉花糖,鸡肾,鸡卷,烧菠萝,烧甜薯,烧豆卜同埋台湾肠等等。饮嘢方面最吸引嘅就系OOHA,和燕麦豆浆,OOHA有4款,真系好好饮;食到饱饱谂住埋单走人喇,哗原来仲有惊喜嘅Häagen-Dazs雪糕食,重有四款味道任拣,真系大满足呀。仲要一题就系𠮶个湿纸巾呀,真系用得好有feel!
入到去又见到座位唔系太多,细细嘅一间餐厅;
坐落之后服务员好细心咁讲解一吓餐厅嘅串烧食法;
觉得最好食嘅就系M6和牛,五花腩
,鸡蛋仔
,棉花糖,鸡肾,鸡卷
,和燕麦豆浆