2022-06-14
落左成个星期雨,真系好闷😅!呢D天气好想打边炉,呢间“缘聚鲜锅”之前见人介绍已经好想试 ,咁啱喺附近即刻去试下😝。呢度有好多选择,拣左set B $268 可以任食鸡煲、顶级牛板腱、海鲜,仲有好多炸物,熟食,啤酒饮品任饮🤗🤗。最特别竟然有卤水食物,配啤酒真系一流🤭👍,时间方面都有120分钟。如果本身系酒鬼,可以选择 set C $348 有成360分钟,任饮任食足6个钟😁,真系好痴线😏。讲返D野食,真系好想自己有9个胃😅。一坐低就俾个鸡煲我哋,真系估唔到咁大煲🤭,仲要味道唔错,够香辣😋之后出去睇下有咩熟食、炸物之类,好似小型buffet咁🤩,好多种类,最喜欢凉拌小食,腌制得啱啱好,好开胃😍。呢度仲有卤水食物,样样食少少,都未开始打边炉🤣🤣🤣,已经好饱🤣🤣。食完鸡煲加 $20可以转汤底,试左澳门猪骨汤真系好正,建议呢$20一定要俾🤭。猪骨汤底清甜打边炉一流😋。打边炉配料,就同一般放题差唔多,不过海鲜就麻麻地,可食可唔食😅,反而牛板腱好好食,有牛味之余亦唔会太韧,必食🤗。食到呢到已经好满足,好后悔自己咁细食🤣🤣,最后连甜品都食唔到!讲真咁抵既价钱,质素未必系最好,但选择咁多仲可以任饮啤酒,
讲真咁抵既价钱,质素未必系最好,但选择咁多仲可以任饮啤酒,真系好满足😋,食得好过瘾👍!
下次一定要再黎,因为仲有好多野未试🤭。