2023-07-08
17-6-2023(Sat)傍晚同老公喺又一城嘅茶木食完tea后,就返嚟葵芳行一阵同食晚饭,我哋就嚟呢间食,我哋嚟到,应该系俾最后一张双人卡位我哋,咁早就冇晒卡位?而呢喥限时食60分钟,扫完QR code睇完menu后,就拣咗$108.00嘅一番烧肉拼盘套餐,有牛胸腹,豚五花同鸡腿肉,套餐包咗:面豉汤都几咸,普通.味道:2.8分是日前菜我哋喺泡菜同是日前菜拣,拣咗呢个,点知是日前菜竟然系辣大豆芽菜,我逃唔过食辣嘢.味道:3分加$8.00要紫菜饭大大碗,紫菜好够,但啲饭都几干.味道:2.8分其实所有肉都冇腌过,只靠客人自己烧嘅手艺同加咩调味料.牛胸腹系几好食嘅;豚五花切得好薄,所以好快熟兼会烧到好脆;鸡腿肉juicy.我哋都叫咗$108.00嘅牛舌心,佢系切到长方形柱体,要烧好耐至熟,我就曾经误打误撞地烧到外脆.而牛舌心本身味道都唔浓.$52.00追加牛小排,呢个一般.$69.00嘅扇贝两只都好完整,而我拎起其中一只时,个壳竟然可以断咗.系唔新鲜定系咩嘢?而佢哋系帮客人起好肉, 食落,都冇乜鲜味.$38.00嘅广岛蚝两只雪到好硬,须要时间等佢熔雪同烧熟.烧熟后食,蚝味都唔系好出.最后系套
应该系俾最后一张双人卡位我哋,咁早就冇晒卡位?
而呢喥限时食60分钟,扫完QR code睇完menu后,
就拣咗$108.00嘅一番烧肉拼盘套餐,
有牛胸腹,豚五花同鸡腿肉,
套餐包咗:
面豉汤
都几咸,普通.
味道:2.8分
是日前菜
味道:3分
加$8.00要紫菜饭
大大碗,紫菜好够,但啲饭都几干.
味道:2.8分
其实所有肉都冇腌过,只靠客人自己烧嘅手艺同加咩调味料.
$52.00追加牛小排,呢个一般. $69.00嘅扇贝两只
而佢哋系帮客人起好肉, 食落,都冇乜鲜味.
$38.00嘅广岛蚝两只
雪到好硬,须要时间等佢熔雪同烧熟.烧熟后食,蚝味都唔系好出. 最后系套餐嘅雪糕,我哋拣咗芝麻味,雪糕都几大个,
芝麻味浓,加有牛奶香味,都唔错.
至于酱料,
胡麻酱正常;烧肉汁唔咸,唔系几够味;一番盐酱其实系蒜盐;唔酸嘅酸汁竟然都可解到腻;辛口BBQ汁我就冇试到,老公话唔辣,黑椒重辣过佢.
我哋亦都有要同样$22.00一罐嘅朝日啤酒同Suntory青提子味鸡尾酒.
服务:
坐低后讲低个炉最高只可开到5度.
个夹好实,
要用好大力至夹到嘢,攰死人.
炉嘅面积已经唔大,重要发热管面积唔等同成个炉,
令烧熟所有食物嘅时间增加.
端上嘢食同饮品时,都有少少掉落嚟,甚至竟然可以放喺我用𡁵嘅筷子上.
端上Suntory青提子味鸡尾酒时,竟然俾支饮管都算,但将冇包装嘅饮管放喺枱上,卫生?同埋我想唔用俾返佢哋都唔得.
而我哋都知道超时,有个女仔嚟提醒我哋交枱,当时广岛蚝仍未熟晒,不过我哋都同佢讲雪糕未到.佢竟然问我哋系咪𠲖o家上?我哋答系.心谂唔系𠲖o家上重等几时?唔通外卖?
2.8分
环境:
系阔落,但始终有同一弊病,就系烧吓烧吓就觉得冷气唔够.
抵食系2.7分
其他:
我俾钱时,老板娘同我讲,𠲖o家做𡁵优惠,逢星期一至四(公众假期外)晚上8点后食,买一送一.