2009-08-25
男友约食晚饭又话要早D去揾, 但都系摸错咗去A座,其实系要去B座, 搭咗D从未坐过嘅古代lift, 开头都有DD惊ga... 点知一入到去即有极大惊喜, 同外面系2个世界. 入面装修得好grand又舒适,而且枱同枱嘅距离有好大嘅空间. 一坐底即奉上Strawberry fizz. 味道清新而有好香嘅strawberry味, 不过太细杯啦!! 我2啖就饮完! 好醒嘅waitress姐姐问要唔要多杯, 当然好啦!头盘到, 我食元贝, 哗, 好大只呀! 鲜甜到极点!!! 配埋D汁仲好味. 又系用极速消灭咗佢. 跟手就切咗男友嘅鹅肝试, 煎得外脆内软, 好香, 系油润感差咗少少.西兰花汤 : 好香好creamy又够热而且仲有D切得好细嘅西兰花加强口感. 好味.菜沙律 : 𠮶汁好得, 令到我麻麻地食菜嘅人都全部食清.Sorbet : 食得出系用新鲜堤子整嘅, 𠮶色系好浪漫嘅紫色! 好清新.主菜 : 和牛面珠+烧鸡. 当waitress姐姐知道我地要share来食时, 好细心咁同我地讲要先食和牛面珠后食鸡, 因为烧鸡味道较浓. 和牛面珠卖相别致, 入口即溶, D薯蓉加埋D汁非常好味. 烧鸡一向非我
菜沙律 : 𠮶汁好得, 令到我麻麻地食菜嘅人都全部食清.
和牛面珠卖相别致, 入口即溶, D薯蓉加埋D汁非常好味. 烧鸡一向非我所爱但系呢道嘅烧鸡系我食过之中最好味嘅!!!! 平时最鞋嘅鸡胸居然又juice又入味, 就连我平时坚决唔食嘅鸡皮亦全部食晒, 食唔出用乜嘢来调味, 但系非常非常之好味…….! 食到一半, 好细心嘅waitress姐姐奉上手套比我地可以尽情地连骨都啃埋.
甜品 : 法式焦糖炖蛋, 入口滑如丝, 甜度适中而上面嘅脆糖面同坊间厚厚的一层完全唔同. 系好薄嘅一层, 用匙羹一插发出好清脆嘅声音……感到既有破坏同时又有满足感. 心太软配雪糕, 一切开D朱古力涌出…..又系好好食…好幸福...岩晒我依个甜魔ar!!
茶 : 好香, 好香….闻好过饮.
最后, chef Andrew 出来同我地倾计, 仲出多每样一份嘅甜品比我地. 多谢晒!!
我地一定会再来嘅!!!