2017-01-25
系网上见到好多好评嘅御前大江户,本来只系做日式放题,但近排就加左矶烧海鲜,立即吸引力大增!!就约埋朋友黎见识一下,由于好多booking所以我地净系book到食夜d嘅时段~不过隔离有apm可以行住街等。。。上到去个场好大,大得黎又好空扩,一眼望晒,上面仲有好多日式灯笼,同埋会嗌咪教我地烧野,而且用平板电脑落单,总之成个感觉就好唔同平时嘅放题,值得一赞😆食物方面刺身好新鲜啊,三文鱼好肥美,有好丰富嘅鱼油~正! 甜虾入口即融又好鲜甜,带子都好大粒!!因为要留肚食其他野,就每款都浅尝就好了。另外有我最爱嘅寿司,呢度嘅创佢寿司都几特别,特别好味啊!带子黑松露好夹,我本身超钟意黑松露嘅味道!同埋呢个芝士三文鱼寿司,烧到微焦,个块三文鱼腩入口即溶,食到咁好味嘅寿司真系好幸福!!万众期待嘅海产来了~有海虾,元贝,蚝,圣子同蟹盖仲有蚬同螺~海虾最正!肉质实而甜美,而且仲可以无限追加,如果唔使拆壳我一定会食好多好多只~ 另外元贝同圣子都唔错,非常多汁,海水嘅精华系晒个壳度包住烧,烧完即食劲新鲜,而且肉质爽脆,落小小盐食就已经好好味。不过蚝同蚬,我就麻麻啦~蚝清洁得唔够干净,蚬就太咸啦,食完一只食唔落第二
刺身
焦糖芝士三文鱼寿司
海鲜
有海虾,元贝,蚝,圣子同蟹盖
不过蚝同蚬,我就麻麻啦~蚝清洁得唔够干净,蚬就太咸啦,食完一只食唔落第二只了。
生虾都几爽脆,而且又系辣得好过瘾!
后面系特别嘅创作寿司,粉红色个旧系豆纸,可以连埋一齐食,感觉好特别。
盐烧鸡翼
一口牛柳粒