2016-07-11 2986 浏览
一行五人到小肥牛为朋友庆生,打边炉最重要系食材要新鲜!既然今晚咁齐人,一于食好dd食豪dd先~我哋叫左象拔蚌,做刺身,虽然唔算好大条,但味道非常鲜美。鳕场蟹脚叫佢蒸好先上,味道鲜甜,最紧要系肉质够实净,弹牙, 即系只蟹够新鲜,唔系死蟹啰!鲍鱼都系叫佢蒸好先上,如果攞黎打边炉就太浪费喇,不过都好似蒸得有少少过火,程度可以接受。呢个牛展真系不得了, 筋肉均衡,肉质弹牙,非常之有牛味!呢间铺好似出名做活鱼剌身架,不过今次我地试呢条东升斑用黎打边炉都唔错!条鱼d肉都几结实,配合番打边炉既厚切,无话一落炉就散晒。呢碟肥牛都好正丫, 肉质鲜嫩,放落口果时都仲有肉汁必出嚟,可想而知一定系靓货~不过个场都几嘈,同埋好似唔够侍应咁,得一两个侍应系醒目既,其他都好似响度游魂咁…

我哋叫左象拔蚌,做刺身,虽然唔算好大条,但味道非常鲜美。
呢个牛展真系不得了, 筋肉均衡,肉质弹牙,非常之有牛味!
2016-06-17
庆祝纪念