2013-02-25 1345 浏览
见到杂志介绍佢做紧试食优惠,原价$388,2月试食只需$264。见平咁多,老公即使喉咙痛都要黎食。我地食6:00系第一枱客,但到走既时候都唔够10枱客,少人得可怜。入到去系坐卡位,并无师博系前面煮,只系有个投射SCREEN睇到个师博煮。叫左2人铁板烧SET,有汤、沙律、刺身,鲍鱼,龙虾、2款海鲜,2款肉类、炒菜,乌冬,甜品。佢系用张FORM自己TICK食咩,跟住交俾职员。但张FORM又无写清楚系一人TICK一张定一个SET TICK一张。都研究左好耐先知点TICK。我后尾都见好多客都要问左先识点TICK。指示唔够清晰,有待改善。沙律无咩特别。牛奶汤稀得可怜,好似饮水咁。刺身少得可怜,一人得一片,带子仲有一人得个半粒,好寒酸。无咩酒味,同清蒸差不多。一人送半只龙虾,芝士烟肉唔错,但只龙虾啲肉好霉。海鲜拣左蚝同三文鱼。蚝OK都几JUICY,但三文鱼就太熟,如果入面仲系有少少生就仲好味。肉类拣左猪肉同牛肉。猪肉得4条,少得可怜。牛既份量比较多。第一次铁板烧食牛唔问要几成熟,佢煮到差不多七成熟。黑椒汁净系得个辣字,食唔到其他味,啲牛又UN好似食香口胶咁。十分不济要左蕃薯同牛油炒杂菌。蕃薯几甜几

沙律无咩特别。牛奶汤稀得可怜,好似饮水咁。
刺身少得可怜,一人得一片,带子仲有一人得个半粒,好寒酸。
无咩酒味,同清蒸差不多。
一人送半只龙虾,芝士烟肉唔错,但只龙虾啲肉好霉。

肉类拣左猪肉同牛肉。猪肉得4条,少得可怜。牛既份量比较多。
要左蕃薯同牛油炒杂菌。蕃薯几甜几好味,但一人得一片。

炒杂菌完全食唔到牛油味,除左金菇有少少咸味,其他菇系完全无味。
一人一碗乌冬,都唔错,几弹牙。

雪糕拼鲜果。我要左芝麻味,老公要左绿茶味。
芝麻味几香,仲食到一粒粒。
老公既绿茶味就差啲,净系得苦涩味,无绿茶味。
两片生果都好甜。
题外话/补充资料: 我地用左一个钟就食完呢餐,都系纪绿上食得最快既铁板烧。可能因为无师博系前面煮,同你倾下计,玩下花式咁。又系第一枱客,个师博太得闲好快就煮好哂啲野食,一次过上哂。上菜速度太快,搞到我地都唔知食边野先好,铁板烧应该系食完一样先一样,咁先可以热辣辣送到客人面前。 都系见特价先黎试试,二百几蚊都尚可以接受,要我俾$388黎就真系无咩可能。
2013-02-23