2022-06-29
疫情缓和,终于可以约人食饭啦,好耐无见嘅旧同事约食饭,当然要见下啦,朋友相聚打边炉就最啱,唔洗互相迁就食乜,仲可以一边食一边吹水。而我哋就拣但马屋,贪佢够近仲可以网上攞位,唔洗慢慢排。原来但马屋真系好受欢迎,7点左右去到,已经有海量嘅食客排队,睇来大家都等咗晚市堂食解禁好耐。好彩同事醒目,6点左右已经攞咗飞,去到等多阵就可以入座。但马屋都好细心,会做足防疫措施,真系食都食得安心d。爱辣嘅我拣咗药膳麻辣锅,而同事就拣咗美肌锅,锅仔细细,一人一锅啱啱好。我哋今晚食严选牛肉放题,肉质都ok㖞,而且呢度呢配料相当多,基本上要有的都有,仲不停refill, 唔怕食唔饱。而饮品选择唔算特别多,但基本的都有齐,最特别系有O哈饮,但试无妨。嘻嘻哈哈,咁就差唔多够钟,当然要食埋佢哋嘅甜品先够完满。甜品系Haagen Dazs雪糕,有几款基本口味可以拣,而最好嘅系,佢哋系用纸杯装,够干净卫生。