2018-05-29
收工后突然落下毛毛细雨, 又无带遮, 眼见前面有间食店, 就唔理咁多走左入去了!呢间原来系日本拉面店, 座位环境都很阔落, 好少拉面店可以坐得咁舒服除左拉面, 还有日式饭款套餐我朋友就选择左豚骨酱油拉面, 面质感食落好弹牙, 唔错!我自己就叫左一个免治豚肉辛辣拉面, 我比较喜欢食辣野, 无辣不欢, 面条好QQ, 汤底好浓好香, 岩晒我呢D汤皇, 配菜也唔少, 有日本义烧, 玉米粒, 木耳, 香葱,仲有我觉得好特别的, 就系个免治猪肉碎, 外型好似一个雪糕球咁, 要整散佢至知道系猪肉碎黎另外我地叫左个细牛肉饭, 配上浓浓的牛肉汁, 好JUICY小食叫左日式炸鲛子同炸茨仔饼, 两款都炸得够干身, 好脆口,最后不得不赞下, 日本店主自家制的辣酱, 真的好香好好味, 可惜无得樽装咁外卖返屋企, 唔系我一定大量入货
除左拉面, 还有日式饭款套餐
我朋友就选择左豚骨酱油拉面, 面质感食落好弹牙, 唔错!
另外我地叫左个细牛肉饭, 配上浓浓的牛肉汁, 好JUICY