2024-05-06
今日嚟到沙田石门万怡酒店.星海荟饮茶,餐厅开扬干净,装饰华丽,加上水晶灯同灯光效果,喺适合婚宴场地。而且食物点心精致,仲有玻璃幕墙,透光度十足,成餐茶坐得好舒服呀~脆皮炸子鸡🐤炸子鸡外皮非常香脆,而且吾会好肥,好有鸡味😚热辣辣脆卜卜绝对吾系返热食物👍安格斯和牛肠粉🐮平时牛肉肠和叉烧肠就食得多,但安格斯和牛肠粉真是未食过😳上菜时肠粉已经切开,方便一夹就食得。肠粉皮薄到见到里面的颜色,每嚿都很多牛肉😍 由于牛肉事先用黑椒炒过,有些少黑椒汁,所以食起来很有肉汁,牛味浓而嫩滑,改写了我对肠粉的认识👍🏼👍🏼白胡椒浓鸡汤灌汤饺🐔灌汤饺馅料丰富,有鲜虾、鸡肉、冬菇等,汤内仲有一件鸡肉,肉质嫩滑,重点系个汤,好重胡椒味,好好饮,完全清晒。养生山药棉花鸡🐥棉花索晒汁,而且好厚身,鸡肉够嫩滑🤗烧汁百花酿茄子🍆茄子面头酿了非常弹牙既虾滑,好足料好重鲜虾味道😘茄子完全吸收了烧汁味,又香又浓✅桂花蜜脆麻花有三大件,麻花酥脆桂花蜜清甜,再加上椰丝,哩个配搭真系唔错🌟整体黎讲,星海荟酒楼既食物质素高,环境亦舒适,假日咁样饮个茶都系吾错既选择👍,整体黎讲,星海荟酒楼既食物质素高,环境亦舒适,假日咁样饮个茶都系吾错既选
脆皮炸子鸡🐤
安格斯和牛肠粉🐮
白胡椒浓鸡汤灌汤饺🐔
养生山药棉花鸡🐥
棉花索晒汁,而且好厚身,鸡肉够嫩滑🤗
烧汁百花酿茄子🍆
桂花蜜脆麻花
整体黎讲,星海荟酒楼既食物质素高,环境亦舒适,假日咁样饮个茶都系吾错既选择👍,整体黎讲,星海荟酒楼既食物质素高,环境亦舒适,假日咁样饮个茶都系吾错既选择👍