2017-05-16
试过几次上open rice 订枱都冇失手。今次亦都唔例外。约咗七点半,到左餐厅核对左我嘅电话。就同朋友坐响门口位喇。无谂过最终餐厅系话我缺席订枱的。坐低既时候都仲谂下到底想要散叫定放题。其实餐厅既散叫价钱都好合理。同朋友商量左一阵就决定食放题。300蚊连加一可以食2.5小时。出面边有可能。同平时叫放题一样!一次过落晒单!但结果就搞到我俩要好快咁食,清左张枱等其他野继续上。叫左刺身,大量既三文鱼寿司(我朋友超钟意三文鱼)军舰既紫菜唔算太脆,手卷有海胆㨂还真不错。箩白煮得好林。串烧方面叫左牛舌,唔会好硬、菠萝超好味鸡软骨正常而鸡亦方面唔会烤得太干身,仲好juicy! 牛舌方面佢地仲有另一个选择--汁煮!比起串烧仲要林!牛柳粒上枱时约五成熟!放空一阵之后约七成熟!好吸引。芝士焗蚝,生蚝仲有蚝汁而且唔细只。最后加左牛肉窝。比起正常既咸。平时食开既都系甜既,所以唔系好习惯。甜品方面我地都想食雪糕就叫左柚子同绿茶味。两只味都好好味,可惜无得encore! 服务非常好,朋友饮完杯姜蜜都有问洗唔洗加!坐位方面有漏水,但系无谂过点样去帮我地解决。最失望只系食完返屋企就收到我缺席既讯息,真令人失望。信誉
牛舌方面佢地仲有另一个选择--汁煮!比起串烧仲要林!
牛柳粒上枱时约五成熟!放空一阵之后约七成熟!好吸引。
芝士焗蚝,生蚝仲有蚝汁而且唔细只。
最失望只系食完返屋企就收到我缺席既讯息,真令人失望。信誉呢样野系唔可以俾人破坏的😡😡😡😡😡