2016-06-29 271 浏览
同朋友庆祝生日去左佢屋企附近食野😁 真系唔黎唔知原来土瓜湾都几多野食 以前成日都觉得交通唔方便好少可入黎呢度😕😕第一次食路边㶽 环境都几好😊😆 够大 每张枱都跟左炉 我地6个朋友坐大枱都唔迫 叫左个烤鱼煲既汤底 系蕃茄味🍅🍅为主 条鱼🐟煎得几香 咸咸地又带少少香浓既味道 配埋汤底就香脆得黎又有少少汤味 好开胃 但要小心有鱼骨 整体而言算几开胃 食完个鱼煲用返同一个汤底就可以打边炉😄😄🍜因为我地都算细食又想食清d 所以叫既配料都系菜呀菇呀为主 翠玉瓜同莲藕都有惊喜新鲜同埋好爽口 蔬菜材料新鲜既边炉店真系加哂分 无谂过成餐边炉我食得最多同叫得最多碟既竟然系最简单既莲藕😮😮 因为每位客人都可以预先拣左配汁先 有一只咸咸地啡色既酱点莲藕食真系一流 爽口又滋味 果感觉好似食紧潮州打冷咁 我既朋友都跟我点酱食 推介大家去既话可以试试😊😋其实令我想推介既仲有系佢既前菜😍 我地叫左一款炸鱿鱼🐙 系会新鲜炸比你果只 少少热卜卜脆 配再饮啖蕃茄汤底 好开胃 整体都几满意 冷气少少冻 去既话记得带多件外套👚👚
莲藕片
酱料