庆祝朋友终于揾到工,睇左Openrice觉得呢间烤吧环境吾错就反尼左一试。可能Emax位置较僻,所以餐厅客人都吾多。不过九龙湾站搭穿梭巴去Emax都好快又吾洗等,约5分钟就到。一埋位叫野饮,沙冰竟然有我最爱既朱古力薄荷,好开心~朱古力味香浓得尼有淡淡薄荷味,宜且几大杯,一啖烤扒一啖沙冰,冰火交融爽到爆。但偶尔有啲冰粒,尚算颇滑单单见到块扒已经心动,烤得均匀且印上分明格纹,当堂胃口大开~因为同友人share,佢吾食生,所以叫了8成熟。切开块扒啲肉汁闪闪生辉,一边咀嚼一边感受佢既juicy同牛味系口腔飘荡质地软滑,有柠檬清香而且好大件,抵食略嫌有小小腻特色烧烤拼盘就比较普通,不过龙虾仔有一只碟咁大,一开二,一啖比我鲸吞落肚。粟米粒烤完样貌平平,但同菠萝一样几甜,系食得有啲狼狈,侍应两次主动过尼帮忙,但我地都系靠自己,最后几经辛苦片起晒啲粟米粒慢慢享用哈哈~土耳其特式烤肉串叫了牛同羊肉串,佢地既烤肉都好吾错,火口岩岩好,封住所有肉汁,一大块肉刚刚好填满咀巴,口感味道都一流。同洋葱青椒菠萝串埋一齐烤,肉味吸晒佢地既甜味同香气。牛肉牛味香浓带微膻系正既~羊肉吾会太膻,吾食羊既人都可以试下环境安静
质地软滑,有柠檬清香而且好大件,抵食略嫌有小小腻

环境安静宽敞,灯光昏黄温暖,服务都吾错,侍应好细心主动帮忙又不停帮我地换干净既餐具同碟。以后朋友生日又多个地方可以拣,下次一定要试下酥羊架!
2015-11-16