2022-05-23
作为阿记的粉丝,今晚(22/5)有比赛,今日就梗系去食一食间有关既餐厅热下身啦!(今晚等睇比赛)因此,今日就趣趣地去左旺角朗晴坊Lockroom食饭,食完就返屋企睇波!今餐我就叫左澳洲O’Connor 草饲牛西冷蒜香意大利扁面、香煎深海石斑鱼柳拼日本北海道刺身级带子配意式蕃茄莎莎,仲叫埋咸蛋黄薯角同疏乎里蛋糕。前菜就系意大利黑醋配新鲜沙律菜,开胃之选!跟住再来番茄味道浓的汤配上浓浓蒜香的包,一食一喝,满足爆分。澳洲O’Connor 草饲牛西冷蒜香意大利扁面,肉质入口即溶,意粉充满蒜香味,食落去你会不自觉一口接一口,不知不觉间就食完整碟意粉,呢种吸引力就连打字时都回忆返出来!香煎深海石斑鱼柳拼日本北海道刺身级带子配意式蕃茄莎莎,鱼煎香的鱼油味,加上鱼柳上的配料,又香又开胃,令人一试难忘。加埋口感十足的带子,简直令人食指大动。咸蛋黄薯角,咸蛋黄味道出众,配上刚刚炸起的薯角,配埋番茄汁,开胃满哂分。疏乎里蛋糕刚刚出炉,食落去又唔会太漏,亦唔会似食紧空气咁,食落去仲有丰富蛋香,正呀。
前菜就系意大利黑醋配新鲜沙律菜,开胃之选!