2017-06-15
晚饭时间,途经旺角通菜街,被这店的装潢吸引了,便在这食晚饭。店内装潢简洁,坐于其中感觉放松。到店时七时半左,仍有很多位。八时离开时已差不多满座。这里的选择颇多,晚餐可以配餐汤/沙律和饮品。我哋拣咗意大利烩饭和意大利粉,因为意大利烩饭唔系好多餐厅有得食。Daily Salad晚餐跟埋沙律。沙律有醋汁,够醒胃,菜好爽好新鲜。Daily Soup +$8如果唔食沙律,可加$8转餐汤。我哋转左其中一个沙律做汤。今晚餐汤系杂菜汤,茄味好浓郁。黑蒜芦笋蟹肉烩意大利饭 $118意大利饭好creamy,烩汁有龙虾汤味,带有蟹肉鲜甜味,好芦笋好爽脆。蒜香辣大蚬意粉 $108蚬好肥美布满整个碟,食落有海水鲜味,意粉爽滑,软硬适中,配合煎香咗嘅蒜片,味道更丰富。蓝苺果粒茶 +$18这个香甜味扑鼻的茶,味道酸酸甜甜,解渴又开胃。饮完第一泡可请店员加热水冲第二泡都都仲咁好香浓。晚餐加$18可配这个茶。店员很有礼貌,用餐过程十分愉快,食物品质高,很满足的晚餐。
Daily Salad
晚餐跟埋沙律。沙律有醋汁,够醒胃,菜好爽好新鲜。
Daily Soup +$8
黑蒜芦笋蟹肉烩意大利饭 $118
蒜香辣大蚬意粉 $108
蓝苺果粒茶 +$18
店员很有礼貌,用餐过程十分愉快,食物品质高,很满足的晚餐。